5 Benda Yang Dapat Mudahkan Bisnes Online Anda Ketika Ramadhan Ini

May 10, 2020 9:57 pm Published by Leave your thoughts

Tahun ini cara kita buat bisnes waktu Ramadhan dah tak sama macam tahun-tahun lepas. Semua orang dah mula gunakan platform online untuk teruskan bisnes mereka beroperasi macam biasa.

So kitaorang nak share dengan anda semua benda-benda yang dapat senangkan anda buat bisnes pada waktu bulan Ramadhan ini.



1. Orang senang percaya dengan produk anda bila ada website sendiri

Ramai orang lagi senang percaya untuk beli barang online bila mereka sendiri masuk ke dalam website jenama produk yang mereka nak beli. Sebab itu website sangat penting. Lagi cepat anda dapat kepercayaan orang ramai, lagi senang nak menjual produk-produk anda.

2. Rekod stok, order, sales tersusun dalam satu dashboard

Facebook, Instagram, WhatsApp, Telegram, Twitter – Ini memang tempat-tempat banyak bisnes online dapat pelanggan. Lagi banyak sales channel, lagi bagus. Cuma bila anda tak rekod dengan betul, nanti akan timbul macam-macam jenis masalah yang memeningkan pihak anda & pelanggan anda.

3. Boleh panggil kurier datang ambil parcel dekat tempat anda

Facebook, Instagram, WhatsApp, Telegram, Twitter – Ini memang tempat-tempat banyak bisnes online dapat pelanggan. Lagi banyak sales channel, lagi bagus. Cuma bila anda tak rekod dengan betul, nanti akan timbul macam-macam jenis masalah yang memeningkan pihak anda & pelanggan anda.

4. Buat kod promo untuk tarik pelanggan setia & pelanggan baru anda

Siapa je tak suka promosi kan? Kalau pelanggan baru kenal produk anda pun suka, inikan pula pelanggan setia anda yang selalu support anda dari dulu lagi. Memang ringan mulut mereka nak promote produk anda dekat kawan-kawan mereka yang lain. Kan dah FREE MARKETING dekat situ?

5. Rekrut dropship & affiliate untuk tolong jual produk anda

Apa orang kata – ‘Berat sama dipikul, Ringan sama dijinjing’. Anda boleh ambil peluang ini untuk kembangkan brand awareness produk anda dan bagi peluang dropship & affiliate anda buat side income. Lagi ramai orang tahu mengenai produk anda, lagi banyak rezeki yang anda boleh kongsikan bersama dengan dropship & affiliate anda.


Anda boleh je terus dapatkan hasil jualan bulan Ramadhan yang HEBAT macam tahun-tahun yang lalu walaupun anda menggunakan platform online. Paling penting, cara anda buat bisnes online itu lebih strategik & sistematik dengan menggunakan platform online yang menyediakan 1001 macam solusi dalam satu tempat.

Mula bisnes online dengan platform AVANA sekarang & anda akan dapat lebih dari 5 benda yang dapat memudahkan anda buat bisnes online untuk sepanjang tahun ini.





Tags: , ,

Categorised in: , , , ,

This post was written by AVANA

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *